הסיוט הגדול ביותר של כל מסעדה, דוכן למזון או באסטה בחוף הים הוא מכת מזיקים. מעבר לנזקים הגדולים שהם עושים למזון ולמעטפת העסקית, הם גם עשויים להרחיק לקוחות ובכך לפגוע בפרנסה של העסק. הדברות לעסקי מזון הם דבר חשוב ביותר שעליכם לעשות במידה ונתקלתם בתופעת המזיקים.
הדברות בתחום המזון
כאשר אנו נתקלים בתופעת המזיקים במסעדה שאנו עובדים בה או בדוכן המזון שנמצא בבעלותנו עלינו לטפל בתופעה בהקדם האפשרי. הדברת מזיקים בעסקי המזון דורש הבנה מקצועית ומקיפה של הבעיה על מנת לטפל בה בצורה ראויה וכמה שיותר מהירה.
מזיקים שונים כמו ג'וקים, יתושים וחרקים שונים עשויים להופיע בפינות המסעדה. כמו כן, במקומות בהם יש רטיבות כמו השירותים או המטבח שבו מכינים את האוכל- עשויים להימצא אותם מזיקים. מעבר לכך שמדובר במזיקים שאנו לא רוצים שיסתובבו או ייגעו לנו באוכל- הן כלקוחות והן כבעלי עסק, מדובר בחרקים שעשויים להעביר לא מעט מחלות ולגרום במקרים מסוימים לקלקולי קיבה קשים. מזיקים נוספים כמו עכברים או חולדות, הם מזיקים שיותר קשה "להתעלם" מהם. מדובר בבעלי חיים שנמצאים בסביבה מזוהמת במשך רוב שעות היום, והם מחפשים כל הזמן מקור מזון זמין ונוח. חדר האחסון של המטבח כמו גם מחלקות המטבח השונות, הם ממש כמו מכרה זהב עבורם והם יחפשו בכל דרך לחדור ולהיכנס לאותם חדרים. מקרים בהם לקוח נחשף לעכבר או חולדה בשטח המסעדה, יבטיחו ברוב המקרים שהוא ייצא בצרחות מהמסעדה וידרוש לא לשלם על המזון שהוא אוכל (ובצדק), ובמקרה החמור יותר הוא ייגש לרשתות החברתיות ויכתוב את אשר אירע במסעדה המדוברת.
זקוקים להדברה בעסקי המזון- לא מתמהמהים ומבצעים בהקדם!
כאשר אנו נחשפים למזיקים כאלה ואחרים בשטח המסעדה או עסקי המזון האחרים, עלינו לטפל בתופעה בהקדם. כפי שציינו קודם לכן, המזיקים עשויים לפגוע בפרנסה של בעל העסק, ובמקרים חמורים יותר להביא להעברת מחלות לאנשים שמגיעים.
כאשר אנו בוחרים לעשות הדברת מזיקים בעסקי המזון, עלינו לקחת כמה דברים בחשבון.
ראשית, עלינו להבין שכאשר אנו מתעסקים בתחום המזון, אסור לנו להשתמש בחומרים כימיים שעשויים לסכן ולהביא לפגיעה בעובדי המטבח השונים וכמובן בלקוחות שמגיעים לאכול. ישנם אין ספור מקרים של בני אדם שנפגעו כתוצאה מחשיפה לחומרים כימיים שונים שנמצאים בחומרי ההדברה שבהם משתמש כמעט כל מדביר.
שנית וחשוב לא פחות, במידה ונדרשת הדברה כירורגית בעקבות המצב החמור- עליכם לשקול לסגור את העסק לתקופה מסוימת (מדובר בדרך כלל בחצי יום) על מנת לאפשר את ביצוע ההדברה בצורה טובה ואיכותית. כמו כן, אנו רוצים להימנע כמה שיותר ממצב בו הלקוחות שלנו שיושבים לאכול במסעדה ייחשפו למדבירים שמגיעים לבצע הדברה במטבח המסעדה שבה הם אוכלים. חשבו מה עשוי לעבור להם בראש..